2 Ocak 2011 Pazar

Sanata dair.

İstanbul’da Heykel Atölyesi
(Eklenme tarihi:15.12.2010)

Çocuk ve Gençlik Sanat Bienal'i Kapsamında Bir Heykel Atölyesi Gerçekleştiriyor.

Atölye sorumlusu Sharon Stratton, İstanbul'da süsleme sanatları üzerine, objelerin doğal şekilleri, kendine ait ve botanik formlardaki heykel çalışmaları, Türk sanatından esinlendiği çalışmaları ve onların soyut formları üzerine ve görseller kullanarak bir konuşma/atölye çalışması yapacak.

Atölye çalışması 21 Aralık 2010 tarihinde 13.00-14.00 saatleri arasında Sanat Limanı Antrepo 5'te gerçekleştirilecek. Katılım sayısının 15 kişi ile sınırlandırıldığı etkinlikte 0530 290 34 58 numaralı telefon aranarak önceden rezervasyon yaptırılması gerekiyor.

İş Bankası Kültür Yayınları'ndan Yeni Kitaplar
(Eklenme tarihi:01.01.2011)

FENERLER
Radar ve diğer elektronik araçların henüz denizciliğe girmediği dönemlerin kapkaranlık gecelerinde kaptana bulunduğu yeri bildirmek, süzülüp giden geminin nerde olduğunu saptamak için en eski yardımcı dost olan deniz fenerleri, okumasına doyum olmayan bir kitapta bir araya geldiler. Kaptanların "mevki koymak" için yararlandıkları "göz kırpmaları" olan deniz fenerlerini, İTÜ Denizcilik Fakültesi Öğretim Görevlisi Oktay Sönmez kitaplaştırdı.

Osmanlı'dan Milli Mücadele'ye Seçilmiş Mülakatlar
Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde ve Milli Mücadele yıllarında, bu döneme damgasını vuran liderlerin ilk ağızdan görüş ve anlatımları, iki değerli araştırmacı Prof. Dr. Sabahattin Özel ve Doç. Dr. Işıl Çakan Hacıibrahimoğlu'nun hazırladığı Osmanlı'dan Milli Mücadele'ye Seçilmiş Mülakatlar kitabında bir araya geldi.

Şehzade Abdülmecit, Veliaht Şehzade Yusuf İzzetin Efendi, Şehzade Selahattin Efendi, Sultan Vahdettin gibi hanedan mensuplarının yanı sıra İttihat ve Terakki Partisi'nin liderleri Enver Paşa, Talat Paşa gibi şahsiyetler, Milli Mücadelenin önderleri, Aydınlar, bürokratlar, büyükelçilerin İstanbul'da ve Anadolu'da yayınlanan pek çok dergi ve gazeteye verdikleri röportajlar, dönemin canlı bir panoramasını çiziyor.

17. Yüzyıl İstanbul'unda Sosyo-Ekonomik Yaşam
Ortadoğu iktisat tarihi ve düşünü konusunda dünya ölçeğinde otorite kabul edilen, Duke Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Timur Kuran'ın editörlüğünde hazırlanan Mahkeme Kayıtları Işığında 17. Yüzyıl İstanbul'unda, Sosyo-Ekonomik Yaşam adlı 10 ciltlik çalışmanın ilk iki cildi, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlandı.

Çalışma, 17. yüzyıl'da İstanbul ve Galata şer'i mahkemelerinden günümüze ulaşan 15 defterdeki binlerce hükmün hem tam metinlerinden hem de her hükmün günümüz Türkçesiyle ve İngilizce özetlerinden oluşuyor. Hükümler hem araştırmacıların yararlanabileceği biçimde, hiç değiştirilmeden günümüz yazısına çevrilirken, Osmanlı Türkçesine aşina olmayanlar için de iki dilde özetleri sunuluyor.

Çocuklar için yeni maceralar:
Ejderha Tuşpa

Van kedisi, bu kez bir çocuk kitabına ilham verdi. Arkeolog Çiğdem Maner'in, efsanelerden uyarladığı Ejderha Tuşpa öyküsünde, Van'ın binlerce yıllık geleneklerini, günümüzden heyecanlı bir macerayla birleştiriyor ve ortaya çocuklar için harika macera çıkıyor.

Çıkartmayla Öğrenelim Çocuk kitapları konusundaki çalışmalarını giderek güçlendiren İş Bankası Kültür Yayınları, sömestr tatili döneminde çocukların hem el becerilerini geliştirecek, hem de eğlenerek öğrenmelerini sağlayacak kitaplar sunuyor.

Çıkartmayla Öğrenelim dizisinden yayınlanan "Çıkartmalı Sayılar" ve "Boyamalı Sayılar" sayılarla arası iyi olmayan çocukları bile etkileyecek renkli çıkartma ve boyama sayfalarıyla ilgi çekiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder