13 Haziran 2011 Pazartesi

Plastik Sanatçılar-türkiye-sergileri-çalışmalar-eserler

4. Uluslararası Plastik Sanatçılar Kültür BuluşmasıSonDakika.com »Haberler »
4

4. Uluslararası Plastik Sanatçılar Kültür Buluşması, Antalya'da başladı.

Uluslararası Plastik Sanatçılar Kültür Buluşması için 16 ülkeden 35 sanatçı Antalya'ya geldi. Antalya Müzesi Sanat Galerisi'nde sanatçıların eserlerinden oluşan serginin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, kentin 'turizm başkenti' markasına sahip olmasında kültürel ve sanatsal etkinliklerin rolünün önemini vurguladı. Uçar, Antalya'da bu tür etkinliklerin düzenlenmesinde tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının ortak çalıştıklarına dikkati çekerek, bu tip etkinliklerin dünya barışına büyük katkısı olduğunu ifade etti.

Yıldırım Uçar, 'Burada öncelikle konuşulması gereken şey barış ve onu da siz sanatçılar sağlayacaksınız' dedi.

Kültür Buluşması'na destek veren Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak da, etkinliğe katılan sanatçıların birer dostluk elçisi olduğunu söyledi. Budak, Antalya'nın turizmde marka olma yolculuğunda sanatçıların da önemli katkısının olduğunu ifade etti.

4. Uluslararası Plastik Sanatçılar Kültür Buluşması Proje Koordinatörü Suzan Uğurluçam ise açılışa katılan protokol üyelerinden Kaleiçi'nin koruma altına alınmasını ve kentte bir modern sanatlar müzesi kurulmasını istedi.

Açılışta desteklerinden dolayı ATSO Başkanı Budak'a Antalya manzarasının içinde portresinin yer aldığı bir tablo hediye edildi.

Sergi, 30 Hazirana kadar açık kalacak.

(GÜÇ-FÜ-SEB) - ANTALYA (Anadolu Ajansı) [2084336]

0 yorum:

Yorum Gönder